Ελληνική

Μελάσα

1924

Μελάσα από την Ξάνθη

ΓΕΝΙΣΕΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. εξαγωγική εταιρεία μελάσας ζαχαροκάλαμου από την Ελλάδα

Η παράδοση του τόπου μας

0
Αρχή της παράδοσης του τόπου μας
0
Η συνέχεια της παράδοσης
0
Χρόνια Ιστορίας

ΓΕΝΙΣΕΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

ΓΕΝΙΣΕΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Είμαστε ένας Σύλλογος Γυναικών ο οποίος ιδρύθηκε το 1999 στην Γενισέα Ξάνθης έχοντας πολλούς σκοπούς, ένας από αυτούς ήταν η αναβίωση από ήθη και έθιμα των παλιότερων γενεών. Ακούγαμε από τους παλιότερους τον τρόπο καλλιέργειας και την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου και αποφασίσαμε να ”αναστήσουμε” αυτό το προϊόν και την διαδικασία επεξεργασίας του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως το γινόταν πριν από 50 ολόκληρα χρόνια. Ξεκινώντας με την καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου, οι παλαιοί αναβιώσαν την καλλιέργεια και επεξεργασία αυτού το προϊόντος και οι νεότεροι γνωρίσαν από κοντά το τι προσφέρει αυτό το προϊόν και όλο τον κόπο που απαιτεί για να φτάσει στην τελική του μορφή.Ήταν μια μεγάλη απόφαση για τα δεδομένα της περιοχής μας και την τότε χρονική περίοδο. Κατασκευάστηκε η μηχανή για την επεξεργασία και ξοδέψαμε πολλές ώρες εργασίας για να καλύψουμε την διαδρομή από την σπορά ώς και την παρασκευή του προϊόντος. Αντιμετωπίζοντας εμπόδια όπως η ποιότητα του σπόρου, που μας οδήγησε να πάμε στον Πόντο και να φέρουμε σπόρο από εκεί, δεν μας πτόησαν και σήμερα έχουμε σαν αποτέλεσμα το προϊόν μας να έχει κατοχυρωθεί, να έχει πάρει έγκριση από το Χημείο του Κράτους καθώς και πιστοποιήσεις, βάση χημικών αναλύσεων, από Πανεπιστήμια.

Η παράδοση στην παραγωγή ζαχαροκάλαμου

Μεταποίηση ζαχαροκάλαμου

Η μελάσα προκύπτει από τη μεταποίηση του υγρού που προκύπτει από την σύνθλιψη του ζαχαροκάλαμου, αποτελεί μια νόστιμη προσθήκη στη διατροφή μας, αλλά και έναν πολύτιμο φυσικό πόρο με πληθώρα θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων. Η ευρεία χρήση της σε διαφορετικούς τομείς αποδεικνύει τη σημαντική της θέση στην ανθρώπινη κουλτούρα και υγεία. Επομένως, η μελάσα παραμένει μια αξιόλογη και ανεκτίμητη πηγή γλυκύτητας και ευεξίας για τον άνθρωπο.

Καθαρισμός πρώτης ύλης

Επεξεργασία πρώτης ύλης

Βρασμός υγρού από πρώτης ύλης

Τελική μορφή μελάσας

Γέμισμα βάζων

Τελικό προϊόν προς πώληση Μελάσα / Πετιμέζι

Το τελικό προϊόν μας ως μελάσα απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό που αναζητάει υποκατάστατα της ζάχαρης για την καθημερινή του διατροφή .

Παραδείγματα χρήσης της μελάσα ζαχαροκάλαμου ως γλυκαντικό

Γλυκά και Επιδόρπια: Μπορείτε να προσθέσετε μελάσα ζαχαροκάλαμου σε κέικ, μπισκότα, ή γλυκά για να τους δώσετε γλυκύτητα χωρίς την προσθήκη κοινής ζάχαρης.
Ροφήματα: Μπορείτε να διαλύσετε μελάσα ζαχαροκάλαμου σε ζεστό ή κρύο ρόφημα, όπως καφέ, τσάι ή κακάο, για γλυκύτητα.
Παρασκευή Σάλτσας και Συνοδευτικών: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελάσα ζαχαροκάλαμου στην παρασκευή σαλτσών για σαλάτες ή ως γλυκύτητα σε συνοδευτικές σάλτσες για πίτσα.
Παρασκευή Σιροπιών: Μπορείτε να δημιουργήσετε σιρόπια από μελάσα ζαχαροκάλαμου για να προσθέσετε σε παγωτά, γλυκά ή φρούτα.

Η χρήση της μελάσας ζαχαροκάλαμου έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, τόσο σε σχέση με την υγεία όσο και σε σχέση με τις διατροφικές επιλογές.
 
Χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης: Η μελάσα ζαχαροκάλαμου έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε σύγκριση με την κοινή ζάχαρη. Αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλεί ξαφνικές αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση του, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση σταθερών επιπέδων γλυκόζης.
Μειωμένες Θερμίδες: Επειδή η μελάσα ζαχαροκάλαμου έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες σε σχέση με την κοινή ζάχαρη, η χρήση της μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης θερμίδων.
Πλούσια σε Αντιοξειδωτικά: Η μελάσα ζαχαροκάλαμου περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και τις αναπτυσσόμενες ασθένειες.
Φυσική Πηγή Μετάλλων: Η μελάσα ζαχαροκάλαμου περιέχει μικρές ποσότητες μετάλλων όπως μαγνήσιο, κάλιο και σίδηρο, τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία του οργανισμού.
Ευέλικτη Χρήση στην Κουζίνα: Η μελάσα ζαχαροκάλαμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές ως αντικαταστάτης της κοινής ζάχαρης, κάνοντας την κατανάλωση γλυκαντικών προϊόντων πιο φιλική προς την υγεία.

Συνεργασίες

Από τα πρώτα βήματα της ίδρυσής μας, η εστίασή μας στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την προσήλωσή μας στην πελατειακή ικανοποίηση, έχει οδηγήσει στην αύξηση του χαρτοφυλακίου μας. Μέσω της προσαρμογής στις ανάγκες και τις προτιμήσεις των πελατών μας, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να εδραιώσουμε τη θέση μας στην αγορά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Η companiesfromeurope.com απαγορεύει ρητά την αντιγραφή του οπτικού υλικού ή τμήματος της παρουσίασης για οποιαδήποτε χρήση χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της